Maatregelen COVID-19 TTV Borne

Beste leden, ouders en gasten,

Het bestuur van TTV Borne heeft de volgende maatregelen getroffen / wil jullie het volgende mededelen inzake COVID-19 maatregelen:

Update: 4 november 2020: trainingen stopgezet voor 2 weken

Beste leden, ouder(s) en/of verzorger(s),

Jullie hebben gisterenavond ongetwijfeld met veel interesse de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gevolgd. Helaas zijn er nog steeds te veel besmettingen en ziekenhuisopnames. Concrete beperkingen voor de zaalsporten zijn vanavond nog niet gegeven, ook vanuit het NOC*NSF en de NTTB hebben we nog geen bericht hierover ontvangen. Wel hebben we als bestuur vanavond kortstondig overleg gevoerd.

Het bestuur acht het zeer noodzakelijk om alle tafeltennis activiteiten, zowel de trainingen voor de jeugd als het vrij spelen voor jeugd en senioren, met onmiddellijke ingang en voor een minimale duur van twee weken te verbieden. Wij begrijpen dat dit best een ingrijpend besluit is en dat we daarmee voor veel leden hun wekelijkse sport- en contactmoment afnemen, maar zijn van mening dat we op deze
manier positief bijdragen aan het terugdringen van het aantal meldingen en ziekenhuisopnames. En daarmee zo snel mogelijk wel weer op een normale manier onze sport kunnen beoefenen.

Uiteraard blijven we jullie informeren over de ontwikkelingen en het moment dat er wel weer (mogelijk met aanvullende maatregelen) getafeltennist kan worden.

Update: 14 oktober 2020

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten [met een aanvulling voor tafeltennis] vanaf 14 oktober 22:00 uur:

• Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. [Voor tafeltennis betekent dat: geen dubbel meer spelen!]
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. [Kinderen in deze leeftijdsgroep mogen wel dubbel spelen!]
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Er worden geen competitiewedstrijden gespeeld. [De competitie wordt per direct uitgesteld!]
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen. [De definitie topsporters is al eerder dit jaar gegeven. Het gaat hier om sporters met een A-status en selectiestatus. De Tafeltennisbond maakt detailafspraken met NOC*NSF en het CTO Papendal].
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Update: 2 oktober 2020

• er is in de zaal maximaal ruimte voor twee wedstrijdtafels en twee tafels om vrij te spelen;
  • indien er een (thuis)wedstrijd verplaatst moeten worden: aan het team het verzoek om eerst te kijken of er op de beoogde nieuwe datum geen twee teams al thuisspelen. Is dat wel het geval, dan is verplaatsen niet mogelijk.
  • de twee tafels voor vrij spelen zijn bedoeld voor leden van TTV Borne die op dat moment geen competitie spelen. Het is dus niet de bedoeling dat je tussen competitiewedstrijden door een balletje slaat op een van beide tafels, tenzij de tafel beschikbaar is.
  • de kantine is voorlopig gesloten, en dus ook niet toegankelijk om even te zitten of wat drinken (en dus ook kraanwater) te pakken. We zorgen ervoor dat er wegwerpbekertjes in de zaal staan. Mochten mensen geen drinken bij zich hebben dan kunnen ze de wegwerpbekertjes gebruiken om wat te drinken in één van de kleedkamers/toiletten
  • nu de kantine gesloten is, is er ook geen barman die de zaal opent. Aan de teams die thuisspelen het verzoek op tijd aanwezig te zijn. Voor zover wij kunnen zien is er elke vrijdagavond wel iemand met een sleutel van de accommodatie aanwezig
  • tot slot onderzoeken we of we iets kunnen verbeteren aan de tafelindeling in de zaal. Opties die we (a.s. vrijdag) willen onderzoeken is het verplaatsen van de twee wedstrijdtafels verder achterin de zaal en het verplaatsen van de tafels vrij spelen naar voren (hier zijn namelijk meer bewegingen). Of de mogelijkheid dat er per tafel aan een zijde van de zaal verbleven wordt.
Voor de competitiewedstrijden jeugd zijn onderstaande punten van belang (herhaling):
  • bij uitwedstrijden maximaal 1 begeleider, deze mag ook in de accommodatie blijven
  • bij thuiswedstrijden geen bezoek van ouder(s)/begeleider(s)

Namens het bestuur drukken we jullie op het hart om hier op te letten – samen – en help elkaar hiermee als iemand het even vergeet.

Informatie vanuit de bond (NTTB)

Antwoord op de belangrijkste vragen:

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Indien er geen coach is, wijs dan maximaal één ouder als teambegeleider aan.

Zie ook: https://www.nttb.nl/nieuwe-coronamaatregelen en https://www.nttb.nl/coronadossier/.

Uiteraard is ons bestuur ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen via de reguliere contactgegevens. Wees voorzichtig en verstandig, houd 1.5m afstand en houd je aan de geldende afspraken.